Застала ЗСУ зненацька. Росія використала нову тактику під час наступу на Харків

Застала ЗСУ зненацька. Росія використала нову тактику під час наступу на Харків

Нова тактика російських окупантів принесла їм успіх у Харківщині

У початку наступу на Харківщину російські окупанти використали нову тактику, яка була однією з причин їхнього успіху у перших днях битви. Про це розповів боєць підрозділу Kraken із позивним Драго.

За словами Драго, українці не могли завдати превентивного удару через заборону на використання західної зброї на території РФ. Тому вони просто спостерігали, як російські війська зібралися на кордоні.

«Там зібралося багато росіян, і ми могли знищити їх по дорозі, але у нас небагато Atacms, і ми маємо заборону на їх використання. Нам довелося чекати, поки вони перетнуть кордон»

Окрім цього, російські окупанти використали нову тактику малих піхотних груп, які просочувалися між опорними пунктами Сил оборони і заходили в тил українських військ. Крім того, росіяни задіяли свої елітні підрозділи спецпризначенців, щоб швидко знешкодити силу спротиву біля кордону.

Згідно зі свідченнями Драго, його групу оточили росіяни, і вони виривалися з оточення протягом багатьох годин. У цьому бою російські спецпризначенці зіткнулися з українськими підрозділами спецпризначення.

Критичний час бою дав українським силам можливість зайняти позиції в іншому селі на південь від боювого положення. Якби росіяни досягли цих позицій, вони змогли б обстрілювати Харків з артилерії, як у перші місяці війни.

Наразі російські війська продовжують просуватися в близьких до Харківщини районах.

Читайте також: