Засуджений до п’яти років тюрми митрополит УПЦ МП поїхав до Росії, але хоче оскаржити вирок

Митрополит УПЦ МП оскаржує вирок
Митрополит УПЦ МП оскаржує вирок

Митрополит Іонафан звільнився від кримінальної відповідальності у зв'язку з обміном. Захист зробив все можливе, щоб полегшити долю хворої літньої людини та військовослужбовців ЗСУ, які перебували у полоні. Про це заявив адвокат митрополита Ігор Чудовський.

Адвокат також зазначив, що Іонафан має намір оскаржити вирок у Верховному суді. Перша пропозиція про обмін надійшла від СБУ після вироку суду першої інстанції. Спецслужба утримується від коментарів щодо цієї ситуації.

Митрополиту Іонафану було засуджено до п'яти років позбавлення волі з конфіскацією майна за чотири статті Кримінального кодексу. Зокрема, його звинуватили у порушенні рівноправності громадян залежно від їх расової, регіональної належності та релігійних переконань, виправдовуванні збройної агресії РФ проти України, розповсюдженні матеріалів із закликами до насильницької зміни конституційного ладу та зміни меж території та державного кордону України.

Під час обшуків було знайдено пропагандистські матеріали, а також твір з нотами, автором якого вказано Іонафана. Він також був серед осіб, яким було призупинене громадянство президентом Володимиром Зеленським.

Читайте також