Затримання Романа Гринкевича. ДБР оприлюднило відео

Державне бюро розслідувань оприлюднило відео затримання Романа Гринкевича, сина львівського бізнесмена Ігора Гринкевича, якого оголошено у розшук 18 січня.

На оприлюднених кадрах видно, що затримання відбулося у квартирі. Син бізнесмена лежить на підлозі з оголеним торсом з руками за головою і відповідає на питання правоохоронців.

Син бізнесмена Гринкевича був затриманий в Одесі при спробі перетину кордону. За даними слідства, підозрюваний виїхав до Одеси 17 січня і готувався перетнути державний кордон та виїхати за межі країни. 19 січня суд надав дозвіл на його затримання.

Нагадаємо, 18 січня Державне бюро розслідувань оголосило розшук сина бізнесмена Ігоря Гринкевича - Романа, якого затримано при оборудках із закупівлями одягу для ЗСУ.

Згодом бюро пояснило, що не могло заарештувати сина Ігоря Гринкевича без достатніх доказів.

Слідство також повідомило про підозру львівському бізнесмену та членам злочинної організації, які завдали збитків на майже мільярд гривень державному бюджету України. Суд наклав арешт на майно бізнесмена.

Ігоря Гринкевича звинувачують у розкраданні грошей на потреби військових. Його син також інвестував в кар'єру дружини Соні Морозюк, і це можуть бути кошти батька.