Затримання Усика у Кракові: українське МЗС різко відреагувало

Усик затриманий в Кракові: реакція МЗС
Усик затриманий в Кракові: реакція МЗС

МЗС України відреагувало на інформацію про затримання Олександра Усика в аеропорту Кракова. За словами речника МЗС Георгія Тихого, Генеральний консул України в Кракові виїхав до аеропорту для вирішення ситуації. Тихий наголосив, що Україна не сприймає таке ставлення до свого громадянина та чемпіона.

Міністр закордонних справ Андрій Сибіга звернувся до свого польського колеги, вимагаючи негайного вирішення ситуації. Він також доручив Генконсулу висловити протест та обурення щодо ставлення до українського громадянина.

Народний депутат та заступник голови комітету Верховної Ради Жан Беленюк повідомив про арешт Усика, опублікувавши відео інциденту в соціальних мережах. Він зазначив, що обставини з'ясовуються, але згодом повідомив, що все нормалізувалося та Усика скоро відпустять. Дружина боксера, Катерина Усик, також заспокоїла громадськість, стверджуючи, що ситуація не кримінальна і Олександр все пояснить.

Варто зауважити, що Усик став першим абсолютним чемпіоном світу з боксу у суперважкій вазі у 21 столітті. Наразі сам Усик не коментує ситуацію, а з польської сторони надійшла офіційна інформація щодо причин затримання.

Раніше було повідомлено про напружену атмосферу під час зустрічі між президентом України Володимиром Зеленським та представниками Польщі та Литви. Польська сторона була здивована стилем спілкування Зеленського.

Читайте також