Затримано колишнього високопосадовця ЗСУ

Затримано колишнього високопосадовця ЗСУ
Затримано колишнього високопосадовця ЗСУ

Державне бюро розслідувань разом з Офісом Генерального прокурора виявило колишнього начальника Центрального управління продовольчого забезпечення Командування Сил логістики Збройних Сил України в незаконному збагаченні. Про це повідомляє пресслужба ДБР.

За результатами розслідування, встановлено, що у 2022-2023 роках цей чиновник отримав активи на майже 58 млн грн, які були необґрунтованими. Це обійшлося йому у придбання автомобіля, квартири в Києві, 53 земельних ділянок по всій території України та іншого майна.

Також було виявлено, що підконтрольні посадовцю підприємства закупили склад площею 2000 м2 та єдиний майновий комплекс експериментального протезно-ортопедичного підприємства.

Підозрюваного у незаконному збагаченні (згідно ст. 368-5 КК України)  вже затримали, і зараз розглядається питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Відповідно до статті, за такі дії передбачається покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Раніше повідомлялося про кримінальне провадження ДБР щодо голови Центру протидії корупції Віталія Шабуніна, якому ставилися підозри у відмові від військової служби та підробці документів. 

Читайте також