​Завершено розслідування щодо незаконного збагачення ексвоєнкома Одещини на 150 млн. грн

Завершено досудове розслідування стосовно екс-керівника Одеського ОТЦК

Прокурори Спеціалізованих прокуратур у сфері оборони завершили досудове розслідування стосовно колишнього керівника Одеського обласного територіального центру комплектування та соцпідтримки за фактами незаконного збагачення. Про це повідомив Офіс Генерального прокурора.

За матеріалами слідства встановлено, що екс-керівник набув активів на майже 150 млн грн, не маючи відповідних доходів. Він за дорученням дородини придбав об'єкти нерухомості та автомобілі в Іспанії. Офіційний дохід родини не покривав цих витрат. Екс-керівник перебуває під вартою.

Продовжується розслідування за фактом ухилення від військової служби

Матеріали щодо військовослужбовця, який не з'явився на службу та ухилився від військової служби, були виділені в окреме кримінальне провадження. Розслідування у цій справі триває. Зараз за дорученням прокурора слідчий ДБР повідомив стороні захисту про завершення досудового розслідування та надав доступ до матеріалів.

У грудні 2023 року офіс Генпрокурора наклав арешт на майно воєнкома в Іспанії, зокрема на віллу, офісне приміщення, 9 земельних ділянок, домоволодіння та автомобілі.

Начальник Рівненського обласного ТЦК підозрюється у незаконному збагаченні

У жовтні 2023 року заявлено підозру начальнику Рівненського обласного територіального центру комплектування та соцпідтримки за фактом незаконного збагачення на понад 46,5 млн грн. Управління АРМА отримало його майно від суду, включаючи земельні ділянки, будинки та автомобілі.

Викрито колишнього начальника Центрального управління продовольчого забезпечення

На незаконному збагаченні викрито колишнього начальника Центрального управління продовольчого забезпечення Командування Сил логістики Збройних Сил України. Встановлено, що він набув активів на понад 58 млн грн. Екс-посадовець придбав автомобіль, квартиру, земельні ділянки та інше майно. Розслідування щодо цього факту триває.