З'явилася інформація про загибель соратника Киви у Сіверськодонецьку

Вогонь у Сіверськодонецьку
Вогонь у Сіверськодонецьку

У Сіверськодонецьку внаслідок аварії загинув Віталій Невеселий, який раніше очолював обласну організацію руху Іллі Киви “Патріоти за життя”. Про це повідомив начальник Сіверськодонецької районної військової адміністрації Роман Власенко.

“Повідомляється, що 16 жовтня на Гвардійському Hyundai Tucson протаранив “Ниву”, за кермом якої знаходився Невеселий. Джерела підтверджують цю інформацію”, - написав Власенко.

За словами Власенка, Невеселий очолював міський відділ молоді та спорту Сєвєродонецької міської ради з липня 2018 року по жовтень 2020 року. У липні 2020 року він заявив, що очолив обласну організацію “Патріоти за життя”, яку керував Ілля Кива.

Після окупації Сєвєродонецька російськими військами влітку 2022 року, його знову призначили керувати відділом молоді та спорту в місті.

20 вересня 2023 року Невеселому повідомили про підозру в колабораціонізмі. За даними слідчих СБУ, його підозрюють в тому, що він очолив осередок російської партії “Новые люди” в окупованому Сіверськодонецьку та організовував політичні акції на підтримку російських окупантів.

Ліквідація Іллі Киви

Згідно з даними джерел в СБУ, екснардепа ОПЗЖ Іллю Киву ліквідували в Підмосков'ї, Росія. Служба безпеки України провела спецоперацію. Його стежили протягом тривалого часу, вивчали його рухи та звички. Незважаючи на охорону, СБУ змогла вбити його в Підмосков'ї.

Читайте також