Збільшення чисельності армії РФ та план перемоги України. Головне за 16 вересня

Зображення російських військ та перемоги України
Зображення російських військ та перемоги України

Президент України Володимир Зеленський заявив, що план перемоги країни у війні готовий на 90%. Згодом він буде представлений союзникам. Зеленський наголосив, що у плані передбачені кроки, які необхідні для перемоги, і вони вже визначені абсолютно чітко. Президент також додав, що наразі тривають наради з підготовки плану перемоги, в яких беруть участь ключові особи з різних напрямків.

У Вищому антикорупційному суді відмовили у запобіжному заході у вигляді арешту очільнику Антимонопольного комітету Павлу Кириленку. Його підозрюють у незаконному збагаченні та декларуванні недостовірної інформації. Раніше суд призначив Кириленку запобіжний захід у вигляді застави у 30 млн грн та носіння електронного браслета.

Президент Росії Володимир Путін підписав указ, яким збільшив чисельність армії до 2 млн 389 тис. осіб. У штаті армії тепер знаходиться 1,5 млн військовослужбовців. Нагадаємо, що востаннє чисельність армії збільшувалася у грудні 2023 року.

Розвідка Головного управління розвідки Міноборони України здійснила атаку на російську військову базу в Сирії. База використовувалася для виготовлення ударних безпілотників та «камуфльованих саморобних вибухових пристроїв». Атака сталася на південно-східних околицях Алеппо.

Державне бюро розслідувань завершило розслідування справи народного депутата Олександра Дубінського та його спільників, які вчинили державну зраду у складі злочинної організації. Згідно з обставинами справи, до злочинної організації належали Олександр Дубінський, Андрій Деркач, Ігор Колесніков та Костянтин Кулик.

Читайте також