Збільшення допомоги Україні та запобіжний захід очільнику АМКУ. Головне за 28 серпня

Звільнений очільник АМКУ і високопосадовці інших інституцій
Звільнений очільник АМКУ і високопосадовці інших інституцій

Очільник Антимонопольного комітету Кириленко обраний запобіжним заходом суду. Країни НАТО підтвердили збільшення допомоги Україні. Чиновники Міжнародного паралімпійського комітету роздратувалися через форму українських спортсменів. «Главком» підготував добірку новин 22 серпня, щоб вам бути в курсі подій.

Країни НАТО підтвердили збільшення допомоги Україні: заява Столтенберга

На засіданні Ради Україна-НАТО, члени Північноатлантичного договору підтвердили свої зобов'язання посилити оборону України після масованої російської атаки 26 серпня. Засідання було скликане за запитом України, на ньому союзники осудили удари Росії по цивільним та інфраструктурним об'єктам і підтвердили збільшення військової допомоги Україні. Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг закликав продовжувати забезпечувати Україну технікою та боєприпасами, необхідними для захисту від вторгнення Росії.

Зеленський розповів, як ЗСУ просуваються на Курщині

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський повідомив президенту Зеленському про ситуацію на фронті, зокрема про стан на Донеччині та у Курській області РФ. Зеленський подякував солдатам та командирам, які тримають позиції на фронті.

Суд обрав запобіжний захід очільнику Антимонопольного комітету Кириленку

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід очільнику Антимонопольного комітету Кириленку у вигляді застави понад 30 млн грн. Суд відхилив клопотання детективів НАБУ і застосував запобіжний захід у вигляді застави в розмірі майже 30,3 млн грн. Кириленка підозрюють у незаконному збагаченні та недостовірному декларуванні.

Операція на Курщині: ЦРУ зробило невтішний прогноз для росіян

Заступник директора ЦРУ Девід Коен заявив, що російська армія може здійснити контрнаступ з метою повернення під контроль територій в Курській області. Він також зазначив, що російський диктатор Путін хоче вибити українські сили з Курщини, але його армія, ймовірно, зіткнеться зі значним опором.

У Десні під Києвом виявили отруйні речовини з Росії? Екологи з'ясували, чи є загроза (оновлено)

Виявлено отруйну речовину у річці Десна, яка походить з Росії. Однак, експерти з Державної екологічної інспекції не виявили перевищення граничного рівня речовин у річці та не знайшли загрози для людей та риби.

Форма українських спортсменів роздратувала чиновників Міжнародного паралімпійського комітету

Міжнародний паралімпійський комітет не задоволений формою українських спортсменів, оскільки вона вважається «політичною». На формі присутня карта України, що було заборонено, але українці домоглися свого та доказали, що форма відображає національну самобутність країни. Паралімпійські ігри в Парижі розпочнуться 28 серпня.

Читайте також