Зеленський: Цю війну можна завершити справедливо тільки на сильних позиціях

Президент Зеленський на прес-конференції
Президент Зеленський на прес-конференції

Президент України Володимир Зеленський оголосив про успішний обмін полоненими та проведення важливих міжнародних зустрічей. Згідно зі словами глави держави, 49 українців, серед них військові та цивільні особи, були звільнені з російського полону. Серед звільнених також були захисники "Азовсталі", прикордонники, нацгвардійці та поліцейські. З початку вторгнення Україні вдалося визволити з полону 3569 осіб.

Президент подякував Збройним Силам, ГУР, СБУ та іншим структурам, які долучилися до обміну полоненими. Він також розповів про свою участь у форумі Ялтинської європейської стратегії, де відбулися важливі зустрічі з міністрами закордонних справ Литви та Польщі, головою Мюнхенської безпекової конференції, екс-держсекретарем США Майком Помпео та колишнім прем'єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном. Окремо була відзначена зустріч з міністром оборони Данії, під час якої обговорювалося спільне виробництво зброї та постачання винищувачів F-16.

Президент підкреслив важливість забезпечення української армії зброєю, зокрема на Донецькому напрямку. Він наголосив, що завершити війну можна лише з сильних позицій.

Читайте також