Зеленський: Курськ став символом краху режиму Путіна

Зеленський на фоні Курської ставни: символ краху режиму Путіна
Зеленський на фоні Курської ставни: символ краху режиму Путіна

Засідання Ставки Верховного Головнокомандувача та зустріч з делегацією Сенату США

Президент України Володимир Зеленський 12 серпня 2024 року провів засідання Ставки Верховного Головнокомандувача та зустрівся з делегацією Сенату США. У своєму вечірньому зверненні він розповів про ключові моменти цих зустрічей.

Ситуація на фронті та оперативні дії в Курській області

За словами Зеленського, головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський доповів про ситуацію на фронті та про операцію в Курській області Росії. Українські війська наразі контролюють близько 1000 квадратних кілометрів території в Курській області.

Президент пояснив, що ці дії спрямовані на захист Сумської області від обстрілів. З 1 червня по Сумщині було здійснено майже 2100 обстрілів з території РФ.

Повернення полонених та отримання дозволів на застосування далекобійної зброї

На засіданні також обговорювалося питання повернення українських полонених та необхідність отримання дозволів від партнерів на застосування далекобійної зброї.

Зустріч з делегацією Сенату США

Зеленський провів зустріч з делегацією Сенату США, подякувавши за підтримку та обговоривши потреби України для завершення війни.

Історичні паралелі та завершення війни

Наприкінці звернення президент провів історичну паралель між початком і кінцем правління Путіна, пов'язуючи їх з Курськом:

"Ми бачимо як Росія за часів Путіна насправді рухається. 24 роки тому була катастрофа Курську - символічний початок його правління. А зараз видно, що є фіналом для нього - і теж Курськ, катастрофа його війни. Так завжди буває з тими, хто зневажає людей та будь-які правила. Росія принесла війну іншим, тепер це повертається додому".

Зеленський завершив звернення словами: "Україна завжди хотіла лише миру і ми обов'язково мир забезпечимо".

Читайте також