Зеленський пояснив, у якому випадку ЗСУ доведеться відступати

Затримка схвалення пакета військової допомоги

Президент України Володимир Зеленський заявив, що через затримку схвалення пакета військової допомоги від США, українські військові не змогли спланувати майбутні операції. Він переконує, що завдяки розумним крокам українських військових, ситуація на фронті була стабілізована.

Президент наголосив, що якщо фронт залишиться стабільним, Україна зможе підготувати нові бригади в тилу для проведення контрнаступу пізніше 2024 року. Він також наголосив, що відсутність підготовки до контрнаступу дозволить Росії провести його самостійно.

Збройні сили України мають скоротити лінію фронту

Зеленський назвав умову, за якої Збройним силам України доведеться скорочувати лінію фронту. Якщо для захисту лінії фронту потрібно багато боєприпасів, а їх недостатньо, то військовим доведеться робити менше. Президент попереджає, що якщо фронт прорветься, росіяни зможуть увійти до великих міст України.

Необхідна військова допомога від США

Голова Комітету Палати представників США в закордонних справах Майкл Маккол оголосив, що спікер Майк Джонсон планує винести на голосування законопроєкт про надання допомоги для України після Великодня.

Умови повернення окупованих територій

Зеленський також назвав умову, за якої російський президент Володимир Путін поверне окуповані території. Он вказав, що це станеться тоді, коли Україна зуміє убезпечити свою лінію фронту і зберегти достатньо боєприпасів.