Зеленський порівняв втрати України й Росії на Харківщині

Зеленський оцінив збитки України й Росії на Харківщині
Зеленський оцінив збитки України й Росії на Харківщині

Російська агресія на півночі Харківської області

Президент України Володимир Зеленський повідомив про наступ російських військ на півночі Харківської області, який розпочався два тижні тому. За його словами, втрати на цьому напрямку становлять вісім росіян до одного українця. Президент наголосив, що Володимир Путін не приділяє уваги людському життю та не звертає уваги на громадян Росії, як цивільних, так і військових.

Зеленський зазначив, що прорив російських військ у напрямку Харкова призвів до загибелі восьми росіян на одного українця. Також було приблизно 2-3 тисячі загиблих окупантів.

«Йому абсолютно начхати. Путін у цей час у лазні перебуває, чи де він там - у СПА, який показували не один раз? Він тим часом займається зовсім іншим. Але ручки він свої маленькі не відмиє, звичайно, від цього кровопролиття», - прокоментував український лідер.

Президент також повідомив, що сили оборони України змогли взяти під контроль територію прикордоння Харківської області, куди зайшли російські окупанти. Заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ підтвердив, що українські військові зупинили російських загарбників на півночі Харківщини.

Згідно зі заявою головнокомандувача Збройних сил України, російські окупанти втратили велику кількість людей під час боїв за Вовчанськ на Харківщині. Він також надав інформацію про місця найжорсткіших боїв.

Згадується, що Володимир Зеленський перебуває у Харкові, де він проводить нараду щодо оперативної обстановки в регіоні та підготовки до опалювального сезону.

Читайте також