Зеленський повідомив, скільки дронів випустив ворог по Україні цього тижня

Зеленський повідомив про випуск дронів
Зеленський повідомив про випуск дронів

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що Росія атакувала Україну понад 20 ракетами, 800 керованими авіабомбами та 500 ударними дронами протягом періоду з 14 по 20 жовтня. Він наголосив, що це свідчить про терор, який Росія здійснює проти українського населення.

«Щоденно Росія завдає ударів по наших містах і громадах. Свідомий терор ворога проти наших людей. За цей тиждень російські терористи застосували проти України більш як 20 ракет різних типів, близько 800 керованих авіабомб та понад 500 ударних дронів різних типів», - заявив Зеленський.

Президент також зазначив, що Україні необхідні більше систем протиповітрянної оборони та далекобійних ракет. Він висловив подяку усім партнерам, які підтримують Україну у цьому питанні.

Нагадаємо, росіяни 19 та 20 жовтня масово атакували українські регіони за допомогою балістичних ракет та безпілотників. Вибухи були чутні у столиці та в деяких областях України.

Харків та Суми постраждали від цих атак. У Сумах було відключено електроенергію, а в деяких районах пропало водопостачання. Крім того, 19 жовтня Кривий Ріг був двічі атакований, в результаті чого постраждали 17 людей, зокрема рятувальник.

Читайте також