Зеленський прибув до Швейцарії

Президент України Володимир Зеленський відбув робочий візит до Швейцарії

15 січня президент України Володимир Зеленський прибув з робочим візитом до Швейцарії. Він зазначив у соцмережах, що планує зустрітися з керівниками країни та взяти участь у Давоському форумі. Також заплановані переговори у Берні з головами обох палат парламенту, керівниками партій і фракцій, а також з президенткою Віолою Амхерд.

Президент Володимир Зеленський подякував за підтримку суверенітету й територіальної цілісності України, а також висловив впевненість, що участь Швейцарії у Формулі Миру та її досвід сприятимуть налагодженню справедливого миру на основі українського бачення. Він також зазначив, що обговорюватиме питання повернення викрадених дітей, санкцій, пошуку механізмів для використання заморожених російських активів, а також співпрацю щодо гуманітарного розмінування, фінансової підтримки та відбудови України.

У Давосі президент Володимир Зеленський також проведе важливі двосторонні зустрічі з представниками ЄС і НАТО, щоб підтримати євроатлантичну інтеграцію, а також із лідерами держав та великих бізнесів, щоб посилити оборонну та економічну стійкість України.

Володимир Зеленський візьме участь у Всесвітньому економічному форумі в Давосі

Організатори Всесвітнього економічного форуму оголосили, що президент України Володимир Зеленський особисто візьме участь у форумі, який відбудеться 16 січня. Він виступить на панелі "Досягнення безпеки та співробітництва у фрагментованому світі".