Зеленський прийшов до суддів. Що сказав служителям Феміди

Президент Володимир Зеленський зустрівся із суддями Верховного суду.

Привітав служителів Феміди із Днем працівників суду. Про це президент повідомив у Facebook.

Президент назвав стратегічним завданням "притягти до відповідальності всіх російських убивць, катів і терористів, зробити на рівні національної судової системи все можливе, щоб були покарані всі, хто скоїв злочини проти наших людей і проти нашої держави".

Справедливий і здатний працювати в розумні строки український суд це ключовий елемент виконання цього завдання, сказав Зеленський.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Зеленський подякував тим суддям і працівникам суду, "хто відчуває моральний сенс цієї роботи і хто робить все, щоб справедливість відчувалася у нашому суспільстві".

"З Днем працівників суду", сказав.

У вересні журналісти "Радіо Свобода" повідомили, що заступник голови Верховного суду і голова Касаційного господарського суду Богдан Львов з дружиною мають російські паспорти. Також з'ясували, що дружина судді й теща володіють двокімнатною квартирою на Ленінградському шосе в Москві. Також громадянство РФ має донька судді, повідомили PROSUD.

Наявність російського паспорта в судді підтвердила СБУ. НАБУ відкрило справу за фактами ймовірного недекларування московської нерухомості.

5 жовтня голова Верховного суду Всеволод Князєв підписав наказ про припинення Львовим повноважень судді.

Зеленському написали петицію про припинення українського громадянства Богдану Львову.