Зеленський прокоментував призначення нових міністрів в уряді та ситуацію на фронті

Зеленський прокоментував нових міністрів та фронт
Зеленський прокоментував нових міністрів та фронт

Звернення Президента України Володимира Зеленського

Президент України Володимир Зеленський виступив із щоденним зверненням 5 вересня 2024 року, на 925-й день повномасштабного вторгнення Росії.

Глава держави підкреслив важливі моменти роботи уряду та міжнародної співпраці.

Зеленський висловив подяку парламенту за підтримку нових призначень в уряді та акцентував увагу на необхідності прискорення роботи урядових інституцій. Серед пріоритетних напрямків роботи він назвав привернення інвестицій в оборонне виробництво, прогрес у переговорах з ЄС щодо вступу, посилення співпраці між центральною владою та громадами, а також розширення підтримки фронту.

Президент повідомив про рішення Румунії надати Україні систему Patriot та висловив надію на виконання повного пакету рішень щодо протиповітряної оборони, прийнятого на липневому саміті НАТО у Вашингтоні. Він також зазначив про проведення зустрічей міністра оборони України у Франції, Британії та Німеччині, а також про підготовку до наступного засідання "Рамштайну".

Зеленський розповів про ситуацію на фронті, зокрема на Покровському напрямку, де українські сили докладають зусиль, щоб знищити якомога більше сил окупанта. Він також згадав про операцію в Курській області, яка, за його словами, свідчить світу про те, що Росія може програти цю війну.

Читайте також