Зеленський провів Ставку: про що говорили

Президент Володимир Зеленський провів Ставку верховного головнокомандувача.

Влада продовжує системну роботу із захисту наших портів та інфраструктури зернової ініціативи, повідомив він у Telegram.

"Розуміємо ризики, загрози, перспективи. Доповіді командувача ВМС Олексія Неїжпапи та віцепрем'єра Олександра Кубракова", вказав він.

Головкому Валерію Залужному, Неїжпапі та Кубракову дали розпорядження підготувати комплекс дій для продовження роботи "зернового коридору". МЗС має напрацювати аналогічні дипломатичні кроки.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Фронт. Доповіді головкома, командувачів Олександра Сирського, Олександра Тарнавського. Актуальна ситуація на полі бою. Глибока аналітична доповідь усіх наших розвідок щодо задумів противника на коротку й тривалу перспективу. Також постачання, логістика, виробництво. Міністр Олексій Резніков, командувач Олег Гуляк, міністр Олександр Камишін", йдеться у повідомленні.

Слідкують за найманцями у Білорусі. Доповідали ГУР МО, СЗР, ДПСУ.

"Також триває комплексна перевірка роботи ТЦК військкоматів. Заслухали проміжний звіт, до кінця місяця очікуємо результатів інспекції", підсумував Зеленський.

На світанку росіяни випустили ракети типу "Калібр" з ракетоносія, який вночі вивели на чергування у Чорне море. Є влучання в термінали з зерном одного з агропідприємств Одеської області. Ворог знищив 100 т гороху та 20 т ячменю.

Напередодні вночі були атакована портова інфраструктура, яка задіяна в роботі зернового коридору. В результаті пошкоджено резервуари та причали Одеського порту.

В Одеській області російські окупанти обстріляли портову та критичну інфраструктуру. Атакували ракетами "Онікс", Х-22 та X-59. Останню вдалося збити на підльоті до берега. Вона впала в одному з кварталів Одеси й утворила велику вирву. Троє людей отримали поранення.

У ніч проти 20 липня в Одесі та Миколаєві пролунали вибухи під час повітряної тривоги.

В Міноборони країни-агресорки Росії заявили, що удари по Одесі та Миколаєву 20 липня, внаслідок яких загинули мирні люди, були помстою за пошкодження Кримського мосту.