Зеленський провів Ставку щодо захисту та ліквідації наслідків російського обстрілу України: ситуація по містах

Зеленський провів Ставку з розбуханням наслідків російського обстрілу
Зеленський провів Ставку з розбуханням наслідків російського обстрілу

Український президент Володимир Зеленський розповів про наслідки обстрілу, який стався 22 березня. Усі сили та служби працюють над відновленням ситуації. Робота триває цілодобово з метою подолати наслідки цих терористичних дій.

Про це повідомив президент в своєму відеозверненні, опублікованому 22 березня.

"Удари були дуже жорстокі і спрямовані на завдання шкоди не тільки нашим військовим, але й структурно шкодили життю суспільства. Це безсумнівно - терористичні дії", - заявив він. 

Загалом, наразі відомо, що понад 30 людей постраждали, а 5 осіб загинуло. Президент також провів нараду щодо захисту та ліквідації наслідків цих подій.

Зеленський долучився до наради, де отримав детальну інформацію від військових, на чолі з Командувачем Сирським та командувачем Повітряних Сил Олещуком. Присутні також отримали чіткі інструкції для дій. Президент зазначив, що найбільш складна ситуація склалася у Харкові, де триває відновлення електрики для критичних об'єктів та домогосподарств.

Уже було проведено багато робіт щодо відновлення електропостачання, водопостачання та опалення в Харковській, Дніпровській, Франківській, Хмельницькій, Вінницькій та Полтавській областях. Робота триває також в Одесі та області. Особлива увага приділяється об'єктам гідроенергетики в Запоріжжі. Нагадуємо, що Росія провела комбінований ракетно-авіаційний удар по Україні, випустивши 151 ракетну атаку. В результаті було знищено 92 цілі - 55 літаків-дружин і 37 ракет.

Читайте також