Зеленський провів телефонну розмову з Федеральним канцлером Німеччини Шольцом: головні теми

Зеленський телефонує Шольцу, головні теми
Зеленський телефонує Шольцу, головні теми

Зеленський висловив подяку Шольц за підтримку України

Президент України, Володимир Зеленський, висловив подяку канцлеру Німеччини, Олафу Шольцу, та німецькому народу за тривалу та всебічну підтримку України. Він також висловив вдячність за фіксацію підтримки у двосторонній безпековій угоді.

Обговорення подальшої співпраці

Під час зустрічі Зеленський та Шольц обговорили подальшу політичну, економічну та оборонну співпрацю між Україною та Німеччиною.

Затвердження проекту переговорних рамок

Президент вітає затвердження Європейською комісією проекту переговорних рамок з Україною. Він підкреслює, що Україна успішно виконала всі необхідні кроки згідно із Пакетом розширення, і тепер очікує реакції держав-членів ЄС.

Розвиток оборонної співпраці

Зеленський та Шольц обговорили розвиток оборонної співпраці між двома країнами, включаючи співпрацю на рівні держав та оборонно-промислового комплексу. Зеленський передав пріоритетні потреби українських захисників у певних військових технологіях та подякував Німеччині за допомогу у закупівлі артилерійських снарядів.

Координація позицій та організація конференцій

Обмін думками щодо результатів Конференції з підтримки України в Парижі та скоординування позицій перед зустріччю лідерів Веймарського трикутника були також у центрі уваги. Крім того, лідери обговорили організацію Конференції з відновлення України у червні у Берліні та представництво Німеччини в підготовці Глобального саміту миру.

Читайте також

Що цікавого подивитися у Відні
вчора, 18:41 249 переглянули
Що цікавого подивитися у Відні
Що подивитись в Ірландії за 4 дні
25.09.2024 - 17:50 401 переглянули
Що подивитись в Ірландії за 4 дні