Зеленський розповів про наслідки для фронту без допомоги США

Україна без підтримки США втратить багато людей на фронті

Президент України Володимир Зеленський попередив про те, що без підтримки Сполучених Штатів Україна не зможе досягти нових успіхів на полі бою і буде вимушена відступати. Це він заявив в інтерв'ю CNN.

«Якщо ми не отримаємо допомогу (від США – ред.) у цьому році, ми не зможемо здобути ніякого нового успіху», – сказав Зеленський.

Зеленський також наголосив на ризиках для «зернового коридору», для захисту якого необхідні засоби протиповітряної оборони і багато іншого.

За словами Зеленського, час має вирішальне значення, оскільки Росія може розпочати новий наступ уже наприкінці травня.

Президент розповів, що головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський розробляє два варіанти плану подальших дій:

  • Якщо Україна отримає допомогу США, вона зможе протистояти Росії.
  • Якщо ні, то Україна буде зосереджена лише на захисті.

Наразі Конгрес США ще не затвердив додаткового фінансування для України, але виробництво американської зброї для Сил оборони продовжується за раніше укладеними контрактами.

Міністерство оборони США підтримує Україну, надаючи артилерійські снаряди, ракети для Himars, засоби протиповітряної оборони та інше військове обладнання. Деталі не розкриваються з міркувань безпеки.

Генеральний інспектор Пентагону Роберт Сторч повідомив, що органи слідства розслідують понад 50 справ, пов'язаних з наданням допомоги Україні, але жодних звинувачень ще не висунули.