Зеленський сказав, що стане головним критерієм для броні від мобілізації

Зеленський як головний критерій броньованості від мобілізації
Зеленський як головний критерій броньованості від мобілізації

Зеленський: професія не буде головним критерієм для бронювання від мобілізації

Президент України Володимир Зеленський заявив, що для бронювання від мобілізації професія не буде більше головним критерієм. Він зазначив це в інтерв'ю під час телемарафону.

«Україна працює над новою моделлю бронювання від мобілізації, де професія не буде основним критерієм. Організацію мають розробити Кабінет Міністрів та Міністерство економіки, а професію для бронювання вже визначено. Я видав відповідне доручення», - заявив Зеленський.

Також президент стверджує, що для економічного бронювання необхідні інші критерії, щоб забезпечити рівний підхід для всіх.

«Мені показували моделі, але вони не є справедливими. Важко обрати одну професію, не обравши іншу. Треба мати інші критерії. Професія не може бути єдиним критерієм», - пояснив Зеленський.

Президент також висловився про можливість зниження віку мобілізації, про що йшли дискусії. За його словами, західні партнери України вимагали зменшити мобілізаційний вік, але Україна цього не погодилася.

Зеленський уточнив, що зниження віку мобілізації не передбачається. Він зазначив, що ці обговорення створюють непотрібні дискусії і проблеми.

Раніше військовий оцінив можливість зниження мобілізаційного віку в Україні.

Читайте також