Зеленський та Санчес підписали угоду про гарантії безпеки між Україною та Іспанією

Зеленський та Санчес підписали угоду про гарантії безпеки
Зеленський та Санчес підписали угоду про гарантії безпеки

Угода про гарантії безпеки між Україною та Іспанією

Україна та Іспанія підписали угоду про гарантії безпеки, яка є свідченням постійної підтримки України її європейськими партнерами. Президент України Володимир Зеленський та прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес провели прес-конференцію, на якій повідомили про підписання угоди.

"Ми зараз підписали політичну угоду, яка відіграє дуже важливу роль. Це договір про майбутнє, і це приклад нашої рішучості надати Україні всі інструменти, щоб забезпечити Україну стабільністю", - заявив Педро Санчес.

За словами Санчеса, угода охоплює фінансову, військову та виробничу підтримку, а також реконструкцію, відновлення та розмінування територій. Зеленський додав, що ці угоди сприяють зміцненню безпеки України та наближають її до членства в НАТО.

Президент Володимир Зеленський повідомив про підписання угоди та виділення значної військової допомоги Іспанією. Згідно з угодою, Україні буде надано 1 млрд. євро військової допомоги, а також 5 млрд євро протягом трьох років. Це включає гуманітарну допомогу, економічне відновлення та підтримку українських реформ на шляху до членства в ЄС та НАТО.

У ході зустрічі також обговорювалося питання посилення протиповітряної оборони України, участі Іспанії у цьому процесі та ситуація на фронті в Україні. Зеленський подякував Іспанії за її підтримку та активну співпрацю в питаннях безпеки.

Читайте також