Зеленський у Бучі вшанував пам’ять українців, яких убили російські загарбники під час окупації Київщини

Зеленський відзначив річницю звільнення Київщини

У другу річницю звільнення Київщини від російських окупантів президент України Володимир Зеленський відвідав Бучанську громаду та вшанував пам'ять загиблих українців. Він встановив лампадку до Стіни пам'яті, де вже зазначено 509 імен цивільних громадян, яких вдалося ідентифікувати. Зеленський разом з іншими вшанував пам'ять загиблих хвилиною мовчання.

У заході вшанування взяли участь також керівник Офісу Президента Андрій Єрмак, Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, посли іноземних держав та глави представництв міжнародних організацій.

Буча: символ стійкості та незламності

Храм Всіх Святих Землі Української, який належить до Київської єпархії Православної церкви України, став символом стійкості та незламності жителів Бучі під час російської окупації. На території храму розташована братська могила, звідки ексгумували 116 тіл після звільнення міста. Збройні сили України звільнили Бучу 31 березня.

Воєнні злочини РФ

Протягом 33 днів окупації російські військові скоїли в Бучанському районі понад 9000 воєнних злочинів і вбили більше 1400 цивільних жителів, з них 37 дітей. Після визволення Київщини світові лідери виступили з заявами про геноцидний характер воєнних злочинів російської армії в Україні.

Президент Зеленський також оголосив про продовження кадрових змін у владі.