Зеленський у Чехії закликав надати Україні далекобійну зброю

Україна потребує далекобійної зброї не лише щоб мати змогу проводити наступальні дії, але й для того, щоб вести оборонні операції.

Далекобійна зброя важлива для оборонно-наступальних дій українських військових, адже росіяни мають дистанційну перевагу, заявив президент Володимир Зеленський на брифінгу у Чехії.

"Без далекобійної зброї складно не тільки наступальну місію виконувати. Складно, якщо чесно, проводити оборонну операцію. Це дуже складно. Те, що ти борониш свою землю і не можеш досягти відповідної дистанції, щоб зруйнувати ворога", сказав він.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Президент зазначив, що говорить про відповідну зброю з союзниками. Перш за все зі США. За його словами, передача зброї залежить тільки від них.

Зеленський додав що Україна веде переговори й з іншими союзниками про передачу далекобійних снарядів до деяких систем.

Торік українські офіційні особи почали закликати США передати Україні далекобійні ракети ATACMS. Завдяки їм українські військові змогли б завдавати ударів по тилових районах зосередження противника. Також для використання такого озброєння Україна вже має РСЗВ HIMARS.

У Вашингтоні з кінця травня "змінили тональність" коментарів щодо можливої передачі Києву далекобійних ракет ATACMS. Це питання зараз активно обговорюється, розповіла посол України в США Оксана Маркарова.

Для досягнення перемоги над російськими загарбниками українським військам потрібне далекобійне високоточне озброєння. На цьому наголосив заступник міністра оборони Володимир Гаврилов.