Зеленський у річницю визволення Київщини звернувся до українців

Президент України Володимир Зеленський звернувся до народу

Президент України Володимир Зеленський звернувся до українців наприкінці 767-го дня війни. Він нагадав, що вже два роки минуло з того часу, як ЗСУ вигнали російських окупантів з Київщини, і висловив подяку військовим за їхню силу і мужність.

«Дорогі українці, українки! Вже два роки минуло, як цими днями наші воїни, усі наші люди вигнали російських окупантів із Київщини. Бородянка, Буча, Ірпінь, Гостомель, Мощун були місцями боїв, місцями боротьби українців за свою країну, за своє життя, за свій дім, вільний від зла. Сьогодні ми вшановуємо силу кожного й кожної, хто тоді вистояв, зараз б’ється, працює та обов’язково принесе волю всій нашій землі, кожному місту, кожному селу України, які Росія хоче привласнити, але які їй доведеться віддати – віддати українцям. Наші люди, наш дух, наша сила це забезпечать. Українці мурують, а не руйнують. Рятують життя, а не лізуть до інших неситим оком, як Москва»

Президент наголосив, що Україна обов'язково переможе, але важливо не втрачати віру в себе, в українських людей і не втрачати жодного дня, коли можна додати результатів для країни. Він також подякував всім, хто допомагає Україні, усім, хто залишається з країною навіть у важкі часи. Окрема подяка була висловлена воїнам, зокрема, 95-й бригаді, «Сімдесятдевʼятці» ДШВ, 44-й і 55-й окремим артилерійським полкам.

Слава Україні!

Нагадаємо, що у другу річницю звільнення Київщини від російських окупантів Володимир Зеленський вшанував пам'ять українців, яких вбили загарбники під час окупації Бучанської громади. Також президент повідомив про продовження кадрових змін у владі.