Зеленський відреагував на ракетний удар по Одесі

У Одесі тривають рятувальні роботи після ракетного удару, виконаного російськими терористами. Президент України Володимир Зеленський підтвердив цю інформацію і наголосив, що сили оборони нададуть відповідь цим вбивцям згідно закону.

Зеленський заявив: "У Одесі ще тривають рятувальні роботи. Ракетний удар російських терористів був підлим, здійсненим двома ракетами. Друга ракета влучила туди, де вже були рятувальники та лікарі".

Президент повідомив, що серед загиблих та поранених є фельдшери екстреної медичної допомоги та рятувальники з Державної служби надзвичайних ситуацій. Зараз триває пошук людей, заблокованих під завалами. На місці події працюють усі необхідні служби.

Зеленський наказав обласній владі надати повну підтримку постраждалим. Він також заявив, що Сили оборони зроблять все, щоб російські вбивці відчули нашу справедливу реакцію.

Президент нагадав про іншу важливу подію - військові наради, які відбулися сьогодні. Зеленський наказав Кабінету міністрів створити ще більш технологічні та далекобійні дрони, які будуть ефективним засобом проти російського терору.

Застосування ракет та постраждалі

Сьогодні, 15 березня, російські окупанти влаштували ракетний удар по Одесі, що призвело до численних постраждалих.

З'ясувалося, що російські окупанти використали балістичні ракети "Іскандер-М" для цього удару. Ракети було випущено з Криму, який зараз окупований.

Постраждалі та загиблі

О 16:54 міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомив, що кількість постраждалих внаслідок удару зросла. Наразі відомо про 73 поранених. Серед загиблих також є представники Національної поліції. О 17:00 генпрокурор Андрій Костін повідомив про 19 загиблих.

Інформація про військові дії

Продовжується 751-ша доба повномасштабної війни Росії проти України. Протягом останньої доби відбулося 76 бойових зіткнень.

Ворог здійснив 16 ракетних та 130 авіаційних ударів і здійснив 65 обстрілів з реактивних систем залпового вогню проти наших військових позицій та населених пунктів. Ці атаки призвели до загибелі та поранення цивільних.

Навіть вночі російські окупанти атакували Україну за допомогою 27 безпілотних літальних апаратів "Shahed". Українська протиповітряна оборона знищила всі ударні дрони.