Зеленський відреагував на заяви Трампа про поступки у війні

Президент Зеленський коментує заяви Трампа
Президент Зеленський коментує заяви Трампа

Наміри Трампа можуть бути небезпечними для України та позиції США у світі

Президент України Володимир Зеленський заявив, що наміри кандидата в президенти США Дональда Трампа завершити війну в Україні можуть мати небезпечні наслідки. Він впевнений, що російський диктатор Володимир Путін не зупиниться у разі перемоги у війні, навіть якщо буде домовленість з Трампом. Зеленський попереджає, що це може зробити США слабкими як особистістю американського лідера, так і в інституційному плані.

«Я не розумію, невже він хоче бути президентом-лузером? Наприклад, давайте уявимо, що Трамп став президентом і вирішив закінчити війну за рахунок України. Наприклад. І якимось чином отримав підтвердження від Путіна, що це стоп, це все. Українці не будуть з цим миритися, але він може тоді сказати, що не дає нам жодної підтримки, а Україна без зброї, голіруч не зможе воювати з багатомільйонною армією. Давайте уявимо. І уявіть собі на секунду, що після цього Путін піде далі. То ким для всього світу буде цей президент США?»

Зеленський вважає, що у разі перемоги Путіна, США будуть виглядати слабкими, що стане поштовхом для інших авторитарних лідерів і початком третьої світової війни. Дональд Трамп вже раніше заявляв про свої наміри закінчити війну у разі обрання президентом, але не розкривав деталі свого плану. Сполучені Штати Америки залишаються стратегічним партнером України незалежно від того, якого президента обере американський народ.

Додаткові матеріали:

  • Трамп буде вимушений допомагати Україні. І ось чому
  • Чому Трамп передумав блокувати допомогу Україні?

Читайте також