Зеленський відреагував на затримку розгляду законопроєкту про посилення мобілізації

Президент України Володимир Зеленський висловив свою думку про проєкт закону про мобілізацію, який спричинив обурення серед громадян. Він зробив це в ході пресконференції на форумі "Україна. Рік 2024".

«Що стосується закону (про мобілізацію, – ред). Усі складнощі ви вже сказали – три тисячі поправок. Хай депутати працюють і потім відповідають країні, що буде далі», – заявив він.

Раніше Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук повідомив, що презентуватиме законопроєкт про мобілізацію після його розгляду в Комітеті з питань національної безпеки та оборони, а також після проведення всіх необхідних правок.

Нагадаємо, що 30 січня Кабінет Міністрів України затвердив оновлену версію законопроєкту про мобілізацію та передав його до Верховної Ради. Враховано коментарі та зауваження Генерального штабу, Уряду та народних депутатів.

7 лютого Верховна Рада затвердила законопроєкт про посилення мобілізації на першому читанні. За проєкт закону проголосували 243 народних депутата.

Зазначимо, що голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що профільний комітет Ради буде доопрацьовувати новий законопроєкт про мобілізацію, який був прийнятий на першому читанні, оскільки "всі мають до нього запитання".