Зеленський зібрав військове керівництво: які рішення були прийняті

Зеленський наголосив на військових питаннях

У вечірньому зверненні президент України Володимир Зеленський заявив, що розглянули питання, що стосуються військової справи. Зеленський поставив акцент на зустрічі з головнокомандувачем ЗСУ Сирським та начальником Генштабу Баргилевичем, які стосувалися фронтових питань і завдань. Він також зазначив, що підписав низку кадрових призначень для Сил оборони.

За словами президента, відбулася окрема нарада з міністром оборони Умєровим, на якій обговорювалися питання дронів, постачання зброї та забезпечення бригад. Зеленський підкреслив необхідність забезпечення більшої кількості сучасної зброї кожною бойовою бригадою.

Нам потрібен чіткий результат у знищенні російської воєнної інфраструктури та логістики. Більший результат. І це буде. Прозвітував (Малюк - ред.) щодо нашої протидії російським ДРГ – цим убивцям, які тероризують наші прикордонні райони. Також Малюк прозвітував і щодо протидії колаборантам. Є хороші результати зі знешкодження цих осіб

Зеленський також згадав про доповідь віцепрем'єра Кубракова щодо роботи морського експортного коридору. Він висловив подяку всім, хто забезпечує роботу коридору та його безпеку.

Після доповіді з регіонів щодо наслідків російських обстрілів, Зеленський доручив швидко вирішити питання з новим житлом для одеситів, які втратили своє через обстріли.

Президент також повідомив, що підписав указ про Шевченківську премію, присудження якої буде опубліковано 9 березня.

Новий командувач Сил підтримки ЗСУ

Нагадаємо, Володимир Зеленський призначив Олександра Яковця новим командувачем Сил підтримки ЗСУ. Він раніше обіймав посаду начальника інженерних військ. Президент також провів щоденний селектор, де обговорювалися аудит ЗСУ, надходження зброї та боєприпасів.