Зеленський зустрівся з дипломатами, представниками іноземних держав і міжнародних організацій: президент озвучив 3 завдання

Зустріч Зеленського з дипломатами: основні питання

Президент Володимир Зеленський провів зустріч із дипломатами, представниками держав та міжнародних організацій.

"Перш за все дякую, що ви – в Україні та з Україною. Завдяки нормальній роботі дипломатичних представництв наші люди бачать, що лідери світу з нами і що ви вірите в Україну, довіряєте нашій державі. 24-й рік – особливий, бо саме в цей рік ми маємо зробити якнайбільше з погляду нашої здатності завершити цю війну згідно з фундаментальними основами міжнародного права№", - сказав він.

Президент назвав кілька абсолютно конкретних завдань:

  1. Перше. Безумовним пріоритетом є захист наших людей від російського терору. Ми надзвичайно вдячні кожній державі та кожному лідеру, які надають Україні та нашим людям оборонну, макрофінансову та гуманітарну підтримку. Особливо я вдячний за програми довготривалої підтримки - і оборонної, і фінансової.
  2. Друге. Ми запропонували Формулу миру, яка здатна відновити повну силу міжнародного права, порушеного Росією. Здатна принести мир - справжній, чесний та зрозумілий кожному народу. Також повернути додому, в Україну, наших людей - дітей і дорослих, які депортовані в Росію, українських полонених та українських політичних бранців.
  3. Третє. Цей рік повинен додати Україні, кожній із наших держав та нашій співпраці більше сили й більше принципових кроків. Україна запрошує всі поважні держави та компанії до оборонної співпраці.

Маємо спільно працювати над тим, щоб Росії не вдавалося обходити санкції світу. І ще один аспект - це російські активи. Що швидше вони будуть конфісковані, то швидше Путін відчує справжню ціну агресії проти міжнародного права".