Зібрати в пучок чи заплести: чому не можна спати з розпущеним волоссям

Сон з розпущеним волоссям може погіршити стан шкіри

Вночі краще не спати з розпущеним волоссям, особливо якщо у вас жирна або схильна до акне шкіра. Сон із розпущеним волоссям може погіршити цю проблему, оскільки жир зі шкіри голови буде забиватися в пори обличчя.

Крім того, спати із зібраним волоссям ніяк не впливає на його здоров'я. Щоб підготувати волосся для сну, потрібно акуратно зачешіть його і використовуйте м'які гумки для волосся, які не залишають слідів або вузлів і не тиснуть на нього.

Головне перед тим, як зробити косичку або пучок, акуратно зачешіть волосся і використовуйте м'які гумки для волосся, які не залишають слідів або вузлів і не тиснуть на волосся. У цьому разі чудовим вибором є силіконові гумки.

Сон зі збраним волоссям має багато переваг. Воно брудниться менше, а також уникатимете плутанини і швидкого забруднення шкіри голови. Крім того, така зачіска особливо корисна для довгого волосся.

Проте, деякі зачіски, наприклад, дуже щільні косички, краще не робити на ніч, оскільки вони можуть послабити волосся. Краще збирати волосся в м'який пучок або слабку косичку.

Перед сном переконайтеся, що волосся повністю сухе, а також уникайте використання лаків або пінок, оскільки вони можуть послабити волосся.

Остання порада стосується матеріалу наволочок. Шовкові наволочки - найкращий вибір, оскільки вони не пошкоджують волосся навіть під час сну.

Не мите волосся частіше, ніж потрібно

Чим рідше мити волосся шампунем, тим це буде краще для його стану. Немає однозначної відповіді на питання, як часто потрібно мити голову шампунем, тому це залежить від особистих уподобань і типу волосся.

Важливо вибрати правильний шампунь для вашого типу волосся.