Зірка "Леся+Рома" заступився за УПЦ МП і розкритикував нардепів

Актор Дмитро Лалєнков, який став відомий завдяки українському комедійному серіалу "Леся+Рома", висловив свою критику народних депутатів, які проголосували за законопроект, забороняючий релігійні організації, пов'язані з Російською Федерацією.

У своєму пості на Facebook, актор стверджує, що політикам залишилося лише два вибори - голосувати "за Бога і віру" або "осоромитися".

Зазначимо, що Державне бюро розслідувань (ДБР) вже прокоментувало гучне весілля колишньої співробітниці у Львові з Поляковою і Пономарьовим.

Далі актор наводить приклади історичних фактів, таких як Сталін, який, незважаючи на свої злочини, не втручався у церковні справи та навіть дозволяв віруючим відвідувати храми для молитви і покаяння. Відчайдушно критикуючи дії сучасних політиків, актор закликає не ображати місця релігійного культу, бо інакше люди, які це роблять, стикнуться з гнівом Божим.

Варто відзначити, що Верховна Рада України сьогодні, 19 жовтня, підтримала законопроект про заборону релігійних організацій, які пов'язані з Російською Федерацією, за підтримки 267 народних обранців.

Торік, Служба безпеки України провела контррозвідувальні заходи на об'єктах, яким користуються представники РПЦ в Україні. Під час обшуків у єпархіях були знайдені російські паспорти, георгіївські стрічки, символіка ОПЗЖ та методички голови РПЦ Кирила Гундяєва.

У квітні журналіст Михайло Ткач розповів про російське громадянство у співробітників РПЦ в Україні, зокрема у митрополита Онуфрія (Ореста Березовського).

Служба безпеки України оголосила про підозру колишньому настоятелю Києво-Печерської лаври Павлу Лебідю у виправдовуванні російської збройної агресії.