Зірка "Спіймати Кайдаша" різко висловилася про акторів РФ, які знімалися в Україні

Актриса Ірина Мак, яка прославилася роллю в серіалі "Спіймати Кайдаша", висловилася про роботу російських артистів в Україні.

Вона сказала, що їм варто забути сюди дорогу назавжди. Про це вона заявила в інтерв'ю "24 каналу".

"Є неприйнятний наратив знімати російських акторів. Це повинно бути заборонено раз і назавжди. Вони знімалися тут постійно, причому в центральних ролях. Весь ринок був у Росії. Про це потрібно забути. Інше питання, що є актори, які відкрито висловилися проти Росії, поїхали звідти ще раніше. Це інша ситуація", сказала вона.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Мак додала, що її дратувало "примирення після 2014 року", коли люди стали забувати, що Росія окупувала Крим і розв'язала війну в Донецькій і Луганській областях.

"Коли в якийсь момент росіян тут не стало, а потім вони почали їхати в Україну "пачками", знову зніматися в головних ролях. Вони зірки, а ми другорядні. Їх умови праці і наші були небом і землею. Це має бути закінчено. Це наша країна, і у нас величезна кількість розкішних акторів. Ми здатні робити якісне українське кіно! І про це світ вже знає!" резюмувала актриса.

Президент Володимир Зеленський 15 січня, підписав указ про введення в дію рішення РНБО щодо застосування персональних санкцій проти ще 198 діячів культури і медіасфери.

Відповідний документ № 23/2023 вже оприлюднили на сайті глави держави.

У список підсанкційних осіб увійшли як громадяни РФ, так і України. Усі вони активно займалися пропагандою на користь країни-агресора.

Торік президент Зеленський затвердив санкції РНБО проти низки артистів з України і РФ. У санкційний список потрапили артисти Ані Лорак, Регіна Тодоренко, Таїсія Повалій, Анна Сєдокова.