Житель Запоріжжя знайшов рештки мамонта на березі Дніпра

Рештки мамонта на березі Дніпра
Рештки мамонта на березі Дніпра

У Запоріжжі знайшли кістки мамонта на березі Дніпра. Це рештки найвеличнішого мамонта, що був характерний для Півдня України. Кістки виявив місцевий житель, який рибалив на Дніпрі. Він зобразив знахідку на фото і показав її спеціалісту.

Чоловік знайшов дві великі кістки, а третю знайшли разом з ним на місці Михайло Муленко - представник відділу охорони пам'яток історії, археології та природи заповідника "Хортиця".

Вчені з Києва встановили, що ці кістки належать мамонту найвеличнішому і складаються з правої плечової кістки, лопатки та гомілки. Це рідкісний вид мамонта, який вимер у голоцені. Представник заповідника наголошує, що такі мамонти населяли Північну півкулю, включаючи Америку, Європу, Азію та Сибір.

Знайти кістки мамонта у Запоріжжі є унікальним, оскільки раніше вдалося знайти лише дві схожі кістки, одна з яких була втрачена в часи Другої світової війни. Щоб вивчити цю знахідку, науковці планують продовжити досліджувати територію та консервувати рештки для подальшого вивчення і експонування.

Зазначимо, що недавно київські митники перешкодили незаконному вивезенню стародавніх скам'янілостей на Тайвань. Спробу переслідування фосилій віком 400 мільйонів років вкотре було зупинено.

Читайте також