Жителям деяких областей України виплатять по 36 тисяч гривень: як подати заявку

Подача заявки на виплату 36 тисяч гривень
Подача заявки на виплату 36 тисяч гривень

Естонія надасть фінансову допомогу домогосподарствам з України

Естонська рада у справах біженців запускає програму "Екстренної підтримки засобів для існування", яка надасть фінансову допомогу домогосподарствам, які постраждали внаслідок війни в Україні. Ця програма спрямована на відновлення їхньої економічної діяльності та створення нових джерел прибутку.

За інформацією "Хвилі", естонська організація оголосила про прийом заявок на отримання допомоги.

До 36 тисяч гривень фінансової допомоги отримають домогосподарства з восьми областей України: Харківської, Донецької, Дніпропетровської, Черкаської, Полтавської, Миколаївської, Запорізької та Кіровоградської. Ці регіони обрані через їхню близькість до зон бойових дій та великі економічні збитки, завдані війною.

Допомога на розвиток бізнесу

Програма охоплює різні господарські сфери, такі як бджільництво, городництво, тваринництво, виробництво молочної продукції, а також випічка тортів, хліба та виготовлення напівфабрикатів.

Крім того, допомога поширюється на сферу послуг, включаючи пошиття та ремонт одягу та взуття, косметичні та побутові послуги, будівництво та ремонт.

Для отримання екстреної грантової допомоги необхідно подати заявку. Особлива увага буде приділена заявкам від домогосподарств, які не мають постійного доходу або працевлаштування. Це зроблено для того, щоб підтримати найуразливіші групи населення, які найбільше постраждали від військових дій.

Нагадаємо, що раніше ми повідомляли про додаткову допомогу роботодавцям за працевлаштовані переселенці.

Читайте також