Жителі Канарських островів оголосили голодування і вимагають вигнати усіх туристів

Жителі Канарських островів вимагають спровадити туристів додому

Група активістів на Тенерифе оголосила голодування, висловивши своє незадоволення відносно туристів, які вже втомили місцевих жителів. Близько 20 місцевих ініціатив об'єдналися і вимагають зупинити туризм на островах.

«Я почуваюся тут іноземцем, мені більше не комфортно. Начебто все створено для британських та німецьких туристів, які просто хочуть пити дешеве пиво, лежати на сонечку і їсти гамбургери та картоплю фрі», – розповів один із протестувальників.

Місцеві активісти звинувачують туристів в погіршенні якості навколишнього середовища, дорожніх заторах, зростанні цін, нестачі води та житла, а також перенаселенні островів та проблемах у сфері охорони здоров'я.

Протестувальники також вимагають зупинити будівництво готелів та полів для гольфу на островах та ввести податок на туризм. Вони обурені тим, що влада не розвиває промисловість та сільське господарство, а вкладає всі зусилля в розвиток туризму.

У минулому році Канарські острови відвідало близько 14 мільйонів іноземних туристів, що є на 13% більше, ніж рік раніше. Цього року спостерігається подальше зростання кількості туристів.

«Бідність зростає, якість життя знижується, на вулицях ви бачите більше безпритульних, ніж будь-коли раніше. Ми наближаємося до соціального та екологічного колапсу. Здається все поставлено на службу туризму. Потреби населення не враховуються», – розповів активіст Рубен Перес.

Також читайте: Фінляндія стає популярною для «морозного» туризму.

Також читайте: Платний курорт Італії стає популярним серед туристів.