Жителі Запорізької області можуть залишитися без світла

Жителі Запорізької області без світла
Жителі Запорізької області без світла

Запорізька область готується до зими, але існує ризик відключення електроенергії. Про це повідомив голова Запорізької ОВА Іван Федоров.

Федоров застеріг, що треба бути готовим до найгіршого, але сподівається, що все буде добре.

Він зазначив, що Запоріжжя може залишитися без централізованого електропостачання на водонапірних станціях. З цією метою будуть встановлені генератори.

Щодо теплопостачання, то великі котельні міста отримають когенераційні установки з грудня. Федоров пояснив, що такі установки є дефіцитними і потрібні в багатьох інших містах, тому вони запрацюють на початку зими.

«Жодне виробництво у світі не зможе задовольнити потреби України. Тому ми просимо наших партнерів придбати (когенераційні установки) для нас», - розповів Федоров.

Влада уряду, обласні військові адміністрації та громадські організації працюють над трьома головними напрямами для забезпечення електроенергії та опалення взимку. Це включає підготовку інфраструктури, накопичення ресурсів та децентралізовану генерацію електроенергії.

Опалювальний сезон уже почався у Києві для лікарень, шкіл, дитячих садків та інших соціальних закладів. Житлові будинки будуть опалюватися, коли температура опуститься до восьми градусів тепла протягом трьох днів. Харків також готовий до цього, але через хорошу погоду цього не зробить.

Опалювальний сезон у Донецькій області під загрозою через бойові дії та обстріли. В Одесі також існує ризик, оскільки генератори для районних котельні не були встановлені.

Читайте також