«Злочинці будуть покарані». Сирський відреагував на трагедію у Полтаві

Сирський відреагував на трагедію у Полтаві
Сирський відреагував на трагедію у Полтаві

Відповідь головкома ЗСУ на трагедію в Полтаві

Головком Збройних Сил України, Олександр Сирський, відреагував на трагедію, що сталася в Полтаві, і заявив, що військова служба правопорядку максимально залучена до оперативного розслідування цього інциденту.

«Сьогодні зранку російські терористи завдали удару по навчальному закладу в місті Полтава. Також влучання було і по території сусіднього лікувального закладу. За наявною інформацією, росіяни використали дві ракети «Іскандер». На жаль, багато загиблих та поранених. Десятки людей опинилися під завалами. Мої щирі співчуття всім рідним та близьким. Біль і сум за загиблими…» - заявив Сирський.

Головком також наголосив, що військова служба правопорядку максимально залучена до оперативного розслідування цього інциденту.

«Країна-агресор повинна відповісти за кожну вбиту людину, за кожне понівечене життя. Воєнні злочини не мають термінів давності. Злочинці будуть покарані», - резюмував Сирський. 

За інформацією Міноборони, сьогодні російські війська здійснили ракетний удар по навчальному закладу в Полтаві, частково зруйнований один з будівель інституту, багато людей опинилися під завалами. Врятовано 25 осіб, 11 осіб деблоковано, рятувальні роботи тривають.

На жаль, наразі відомо про 41 загиблу особу та понад 180 поранених осіб.

Очевидці повідомили, що удар був надзвичайно сильним, клуби чорного диму піднялися в небо. Полтавська станція переливання крові оголосила терміновий збір крові. Також був створений оперативний штаб для ліквідації наслідків удару в Полтаві. За попередніми даними, понад 10 житлових будинків постраждали внаслідок цього інциденту.

Читайте також