ЗМІ дослідили «інвалідність» хмельницьких прокурорів і встановили, коли явище стало масовим

ЗМІ дослідили «інвалідність» хмельницьких прокурорів
ЗМІ дослідили «інвалідність» хмельницьких прокурорів

У зв'язку з реформою прокуратури, яку проводили Петро Порошенко та Руслан Рябошапка, виник скандал щодо масового встановлення інвалідності прокурорам з Хмельницької області. Про це пише видання "Закон і бізнес", яке проаналізувало всі дані. Розслідування виявило, що більшість з 67 прокурорів з Хмельницької області оформили свою інвалідність саме у період з 2017 по 2019 роки.

Зазначається, що це стало наслідком проведених реформ прокуратури Юрієм Луценком і Русланом Рябошапкою. За підрахунками видання, така велика кількість прокурорів з інвалідністю стала можливою після створення численних комісій та громадських рад з участю міжнародників та активістів у правоохоронних органах.

Варто зазначити, що Луценко займав пост генпрокурора з 2016 по 2019 роки, а Рябошапка став главою Генпрокуратури після виборів у 2019 році, представляючи неурядові організації та громадське суспільство.

Однак через пів року роботи на цій посаді Рябошапку звільнили за недовіру та неефективність.

Видання також наводить список 67 прокурорів з Хмельницької області з детальними датами встановлення їм інвалідності. За цим списком видно, що масове встановлення інвалідності стало поширеним явищем у період з 2017 по 2019 роки. Прокурорам оформляли другу групу інвалідності безстроково або на термін 3 роки, після чого їм успішно перекомісіювали.

Читайте також