Знайдену зброю можна буде залишати собі – схвалено законопроєкт у першому читанні

Знайдена зброя – затверджено законопроєкт
Знайдена зброя – затверджено законопроєкт

Законопроєкт, що спрощує отримання зброї, підтриманий Верховною Радою

Учора Верховна Рада України підтримала у першому читанні законопроєкт, який спрощує порядок отримання, зберігання та декларації зброї українцями у воєнний час. Про це повідомив заступник голови МВС Богдан Драпатий.

Він додав, що цивільні особи отримають правові гарантії у воєнний період легально зберігати вогнепальну зброю та боєприпаси.

«Наразі МВС та Національна поліція у співпраці з депутатами готують пропозиції щодо покращення проєкту Закону до другого читання», – повідомив Драпатий.

Заступник міністра також навів основні положення документа:

  • Знайдена або одержана зброя повинна бути зареєстрована. Процедура реєстрації буде спрощена та безкоштовна;
  • Якщо знайдені боєприпаси або зброя, то поліцію треба проінформувати протягом 24 годин, після чого їх можна декларувати та зберегти або здати;
  • Зброя, що фігурувала у злочинах чи має ознаки зміни маркування, буде вилучена.

Раніше на Черкащині двоє чоловіків готували вбивство судді, для чого закупили зброю та боєприпаси.

Нідерланди нададуть Україні 150 млн євро на боєприпаси

Нідерланди виділять понад 150 млн євро на закупівлю боєприпасів для України. Це закупівля буде здійснюватись безпосередньо у промисловості, повідомляє міністерство оборони країни.

Також Бельгія та Нідерланди підготують для Збройних сил України пакет військової допомоги вартістю 412 мільйонів євро, до якого увійдуть 300 бойових машин LMV та три «мисливці за мінами».

Адміністрація президента США також виділить Україні новий пакет військової допомоги на $300 млн. Останній пакет допомоги від США був отриманий Україною в грудні 2023 року.

Читайте також