Знеструмлення міста та знищення трамвайних колій: наслідки атаки на Конотоп

Зруйновані трамвайні колії після атаки у Конотопі
Зруйновані трамвайні колії після атаки у Конотопі

Російська армія атакувала Конотоп на Сумщині

У результаті ударів, завданих російською армією, по Конотопу на Сумщині, було госпіталізовано двоє людей. Про це повідомив міський голова Артем Семеніхін у своєму Telegram-каналі.

За словами Семеніхіна, точна кількість постраждалих поки невідома. Зареєстроване звернення від постраждалих продовжують надходити, а всі хірурги міста знаходяться на роботі. Зокрема, один з госпіталізованих перебуває у дуже критичному стані - у комі. Ця людина саме їхала рятувати людей від наслідків нападу.

Семеніхін закликав мешканців Конотопа зробити запаси води, так як водопостачання буде зупинено на деякий час. Графік відновлення водопостачання буде оприлюднено зранку. Також мер організував вивезення постраждалих мешканців до місць тимчасового перебування.

Ситуація з електропостачанням також є критичною. Інфраструктура енергосистеми міста зазнала значних пошкоджень. Зараз енергетики роблять все можливе, щоб надати світло в лікарні і на водоканал, але точний час відновлення електропостачання невизначений.

Терористи, підтримувані РФ, також знищили ділянку трамвайної колії в центрі Конотопа, тому рух трамваїв буде обмежено.

Загальна кількість пошкоджених навчальних закладів наразі невідома, але переважно пошкоджені вікна і двері. Завтра дитячі садки працюватимуть в режимі чергових груп, а лікувальні корпуси мають вибиті вікна, але медичне обладнання незадіяне. Лікарні закриті не будуть.

Російська армія продовжує атакувати житлову забудову в центрі Конотопа. Тривають обстріли й інших населених пунктів. У зв'язку з тривогою на Хмельниччині, було почуто звуки вибухів. Також протиповітряні сили працюють в Полтавщині.

Читайте також