Знищення «Сергія Котова» у Криму. Російські пропагандисти в істериці

Українські спецпідрозділи знищили патрульний корабель ЧФ РФ "Сергій Котов"

У ніч на 5 березня спецпідрозділ Головного управління розвідки Міноборони під назвою "Group 13" разом з ВМС ЗСУ та підтримкою Мінцифри успішно атакував патрульний корабель Чорноморського флоту РФ "Сергій Котов". Ця операція викликала справжню паніку серед російських пропагандистів.

Один з Telegram-каналів під назвою "Тринадцятий" наважується стверджувати, що якщо подібні атаки на російські кораблі будуть продовжуватися з такою самою інтенсивністю, то склад ЧФ складатиметься виключно з катамаранів та гумових бананів для відпочиваючих.

Інший пропагандистський паблік "Два майори" заявив, що екіпаж потопленого корабля вважається прикладом справжніх моряків. У коментарях також нагадують, що цей корабель був атакований раніше, але до сьогодні він вдалося врятувати.

Відома російська пропагандистка Юлія Вітязьова заявила у своєму Telegram-каналі, що росіянам, які знімають, продають і публікують відео певного змісту, потрапить окремий котел пекла. Цим вона, очевидно, має на увазі кадри з ураженням російського корабля "Сергій Котов", які розлетілися по соцмережах цього ранку.

Головне управління розвідки Міноборони України підтвердило знищення російського корабля "Сергій Котов". "Знищено ворожий корабель 'Сергій Котов'. У ніч з 4 на 5 березня 2024 року спецпідрозділ Головного управління розвідки Міноборони атакував патрульний корабель Чорноморського флоту РФ 'Сергій Котов'", - зазначено в офіційному повідомленні.

Атака на Керчу: вибухи та перекриття мосту

Вночі на 5 березня у тимчасово окупованому Керчі пролунали сильні вибухи. За повідомленнями у соцмережах, атаку здійснили як повітряні, так і надводні дрони. Російські ЗМІ заявляли, що було активовано протиповітряну оборону. Місцеві жителі повідомили, що чули три-п'ять потужних вибухів у різних районах міста. Крім того, міст, що з'єднує півострів з Росією, був перекритий.

Було повідомлено, що дев'ять поїздів було зупинено біля Кримського мосту через перекриття руху. Зупинено чотири потяги з Криму та п'ять поїздів, що прямують на півострів.