Знищено літаки та заправну станцію окупантів: наслідки атак на аеродром «Бельбек»

Зруйновані літаки та заправна станція окупантів
Зруйновані літаки та заправна станція окупантів

Нічною атакою на аеродром "Бельбек" в окупованому Криму було знищено ЗРК С-400, два літаки МіГ-31 та склад пально-мастильних матеріалів. Загинуло двоє російських військовослужбовців, 13 отримали поранення.

Спочатку атака відбулася на аеродром "Бельбек" у Севастополі, де були знищені два винищувачі-перехоплювачі МіГ-31 та склад пально-мастильних матеріалів. Ймовірно, усьому винно ракетне враження. Постраждали 11 російських військовослужбовців.

Пізніше, ракета вдарила по ЗРК С-400 "Триумф" в районі села Вишневе, після чого спалахнув її ракетний дивізіон. При цьому двоє військовослужбовців загинуло, а двоє отримали поранення.

Міністерство оборони Росії повідомило, що в ніч з 14 на 15 травня було знищено 10 оперативно-тактичних ракет Atacms над Кримом. Про втрати та пошкодження від атаки російське відомство не повідомило. ЗМІ раніше повідомляли про загиблих та поранених, але не уточнювали їх кількість та подробиці.

Також, на аеродромі "Бельбек" після другої атаки, ймовірно, було знищено заправну станцію.

Унаслідок нічної атаки на аеродром Бельбек виникли пожежі, ймовірно на паливному складі.

Раніше атака на аеродром Бельбек

Нагадаємо, що вночі на 15 травня також була атака на аеродром Бельбек. Пролунали серії вибухів, під час яких, ймовірно, постраждали паливний склад та боєприпаси. Друга Хвиля атаки тривала до 2:35, вибухи чули жителі Євпаторії та Бахчисарайського району.

Читайте також