Знищили майже полк окупантів: розвідка повідомила деталі спецоперації на Харківщині

Розбиті автомобілі після спецоперації
Розбиті автомобілі після спецоперації

Підрозділи Головного управління розвідки "Артан", Kraken та Міжнародний легіон провели складну операцію зі звільнення лісового масиву на північ від Липці в Харківській області. Про це повідомляє пресслужба ГУР.

Результатом операції стало захоплення району оборони противника, знищення трьох мотострілецьких батальйонів, загону "шторм" та розвідувальної роти 11 армійського корпусу ЗС РФ.

"Також в полон потрапили московити, це допоможе нам повернути наших військових, що перебувають у російській неволі. Після зачистки 400 гектарів лісового масиву становище ворога на цьому відрізку фронту стало безнадійним", - йдеться в повідомленні.

Розвідники зазначають, що успішність операції полягає в тому, що вдалося завести піхоту 13 бригади Національної гвардії "Хартія" з мінімальними втратами.

У Курській області росіяни атакували українські сили у фланзі, але безуспішно штурмували позиції українських захисників на Донеччині. На Харківщині окупанти не здійснили значного просування, зауважують аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Також, військові Третьої штурмової бригади вдалося здійснити контратаку в Харківській області, під час якої взяли в полон декількох російських солдатів.

Читайте також