Жорсткі відключення світла повернуться? Прогноз Міненерго

Жорсткі відключення світла на горизонті
Жорсткі відключення світла на горизонті

Україна не планує вводити жорсткі графіки відключення світла, навіть у разі повернення спекотної погоди, але має ураховувати можливі російські обстріли енергетики, які можуть змінити ситуацію. Про це повідомила заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук.

За її словами, ситуація в енергосистемі України зараз є стабільною завдяки завершенню планових ремонтних робіт на атомних електростанціях. Тому виключень електроенергії на ці вихідні дні не прогнозують.

Гринчук наголосила, що планується додати додаткові потужності до енергосистеми. Навіть у разі повернення спеки, такі відключення, як у липні, не повинні повторитися. Однак, слід пам'ятати, що ситуація може змінитися через потенційні атаки ворога на енергосистему.

Нагадаємо, що в суботу, 10 серпня, не будуть застосовуватися жодні обмеження споживання електроенергії.

Раніше стало відомо, що НАЕК "Енергоатом" планує провести ремонт ще двох енергоблоків атомних електростанцій до 2024 року, щоб підготуватися до наступного опалювального сезону.

ДТЕК також планує до жовтня відновити 60-70% генерації, втраченої внаслідок російських обстрілів навесні цього року.

"Укренерго" прогнозує зменшення відключень світла у серпні-жовтні. Голова "Укренерго" Володимир Кудрицький зазначив, що дефіцит електроенергії в енергосистемі України буде поступово зменшуватися протягом серпня, вересня та жовтня, якщо не буде нових масштабних обстрілів.

Читайте також