ЗСУ досягли успіху в Часовому Яру: аналіз ISW

ЗСУ у Часовому Ярі: аналіз ISW
ЗСУ у Часовому Ярі: аналіз ISW

За даними американського Інституту вивчення війни (ISW), українські сили продовжують просування вздовж вулиці Олега Кошового в мікрорайоні Канал у Часовому Яру.

8 липня російські війська планували продовжувати наступальні операції в північній частині Харківської області, проте жодного підтвердження успіху немає. Блогери з Росії повідомляють про постійні контратаки українських сил поблизу Глибокого та про важкі бої у міських районах Вовчанська.

Окупанти також спробували продовжити наступ на лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна, але також не досягли успіху. Російські блогери повідомляли про атаки на українські переправи через річку Оскіл біля Куп'янська, що змусило частину українських сил перехрестити річку на західний берег, але це не було підтверджено.

Російські війська також продовжували напади на Сіверському напрямку, але змін лінії фронту не було. Бої тривали біля Білогорівки, Верхньокам'янського, Спірного, Роздолівки і Веселого.

Українські сили просунулися вперед в Часовому Яру. За геолокаційними кадрами, які були опубліковані 8 липня, вони просунулися вздовж вулиці Олега Кошового в західній частині мікрорайону Канал. Хоча російські блогери твердять, що російські сили, можливо, перетнули канал Сіверський Донець-Донбас на захід в районі Часового Яру, ISW не має доказів іншого.

Також 8 липня продовжувалися наступальні дії на Торецькому напрямку, але немає підтвердження змін лінії фронту. Російські блогери повідомляють про просування російських військ на південь від Нью-Йорка, але за даними ISW, російські війська займають менше адміністративних кордонів Нью-Йорка, ніж твердять блогери.

Окупанти також продовжують наступ на Авдіївському напрямку, але немає підтвердження змін лінії фронту. З іншого боку, російські сили просунулися на південний захід від Донецька. Геолокаційні кадри, опубліковані 7 липня, свідчать про переміщення російської армії на захід від Солодкого.

Наступні позиційні бої тривають на кордоні між Донецькою і Запорізькою областями, а саме південь Великої Новосілки, Макарівки, Урожайного та Старомайрського. Російські сили також просунулися на захід від Вербового в Запорізькій області.

8 липня продовжувалися позиційні бої на лівобережжі Херсонської області, зокрема поблизу Кринок та островів у дельті річки Дніпро.

Читайте також