ЗСУ, ймовірно, будуть змушені залишити Селидове – Bild

ЗСУ, ймовірно, залишать Селидове
ЗСУ, ймовірно, залишать Селидове

Українські захисники борються за Селидове, проте місто загрожує оточенням

За словами експерта Юліана Рьопке, українським силам вдалося зупинити наступ російських військ у районі Селидового, Донецька область. Однак існує ризик того, що українським захисникам доведеться покинути місто через небезпеку загарбання. Цю інформацію опублікував видання BILD.

Селидове розташоване в Донецькій області і є передмістям Покровська і раніше мешкали у ньому приблизно 23 000 осіб. Багато сусідніх населених пунктів вже захоплені російськими військами, але 15-та бригада Національної гвардії України під назвою "Кара-Даг" успішно тримає оборону під Селидовим.

«Гірка реальність у Селидовому. «Кара-Даг» діє добре, захищаючи місто, але сусідні частини не справляються. Тож місто паде, попри його мужніх захисників. Це саме те, що я відчув, коли відвідав розташування «Кара-Даг» у цьому районі чотири тижні тому», - зазначив Рьопке.

Наразі російські сили продовжують наступ біля Селидового, і місто опинилося під загрозою оточення. За словами Рьопке, українським військовим доведеться залишити місто, щоб уникнути цього. Росіяни також наблизилися до Миколаївки, Новогродівки та Гродівці біля Покровська.

Раніше аналітики повідомили, що українським оборонцям вдалося стримувати російське наступлення і досягти певних успіхів. Проте російські війська продовжують просуватися в різних районах.

Також варто відзначити, що російські війська наступають на Покровськ з метою захоплення шахти, де видобувається особливий вид вугілля - коксівне вугілля. Про це повідомили журналісти агентства Reuters.

Також українські військові здійснили понад 7000 ударів по російській території, як повідомили журналісти.

Читайте також