ЗСУ можуть провести контрнаступ у 2025 році – The Telegraph

ЗСУ контрнаступ у 2025 році
ЗСУ контрнаступ у 2025 році

Збройні сили України можуть здійснити контрнаступ у 2025 році, незважаючи на російську наявність в Донецькій області. Цю інформацію передає The Telegraph.

Згідно з виданням, існує декілька факторів, які можуть вплинути на рішення Москви. Вперше, успіхи України в Курській області можуть змусити Росію перекинути частину своїх сил з окупованих територій, послабивши їх оборону та поширивши можливості українських безпілотників.

Вдруге, українські бригади, що проходять навчання, можуть бути використані для підсилення військ в Курській або Донецькій областях, залежно від ситуації на фронті. Ця стратегічна гнучкість може дозволити Україні здійснити контрнаступ, а не тільки ще одну атаку на окуповані території Донбасу.

Третім важливим фактором є знищення Чорноморського флоту РФ та демонтаж російського ППО в Криму. Це змусило російські війська на півострові перейти до оборонних дій, і, ймовірно, наступною ціллю України стане Крим. Важливою деталлю є те, що Керченський міст може бути повністю зруйнований у найближчий час.

12 серпня Олександр Сирський підтвердив операцію ЗСУ в Курській області та заявив, що Україна контролює в Росії територію площею 1000 кв. км. Президент України Володимир Зеленський доручив СБУ, МВС та іншим чиновникам підготувати гуманітарний план для проведення операції в Курській області.

У засіданні з питань ситуації в Курській області президент Росії Володимир Путін заявив, що Україна вдерлася в Курську область Росії, щоб покращити свої переговорні позиції, проте Москва не буде переговорів з Києвом.

З початку бойових дій у Курській області РФ втратила контроль над 28 населеними пунктами. Цю інформацію надав тимчасовий виконуючий обов'язки губернатора Курської області Олексій Смирнов Найменше 44 населених пунктів, за даними аналітиків DeepState, було звільнено, а про статус ще десяти населених пунктів нічого невідомо.

Зазначається, що генерал-лейтенант Андрій Гурулєв, член комітету з оборони Росії, звинуватив російських військових у провалі оборони Курської області. Він заявив, що російські військові заздалегідь не підготувалися і не збудували оборонні споруди належним чином.

Читайте також