ЗСУ назвали наступну мішень окупантів після захоплення Авдіївки

Окупанти намагаються наступати на Ласточкине

Після захоплення Авдіївки російські окупанти на Таврійському напрямку націлитися на селище Ласточкине. Про це повідомив речник Сил оборони, Дмитро Лиховій.

Біля Авдіївки всі підрозділи Сил оборони, які перебували під загрозою блокування, відведені на нові більш вигідні позиції. Продовжують виконувати бойові завдання. Вони стоять на заваді подальшому просуванню ворога. Позиції були підготовлені, була здійснена фортифікація - запевнив представник Сил оборони.

За його даними, ворожі війська вже намагаються наступати на Ласточкине поблизу Авдіївки. Там за добу українські захисники відбили 14 атак.

Водночас окупанти намагаються просуватися на Мар'їнському напрямку, але їм не вдається. За добу Сили оборони відбили там 23 атаки ворога.

Раніше головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що українські війська виходять з Авдіївки, аби уникнути оточення та зберегти життя та здоров'я військовослужбовців.

Третя окрема штурмова бригада повідомила, що протистояла переважаючим силам противника. Проти них воювали не менше 15 тисяч окупантів.

Також повідомлялося, що при виході з Авдіївки були поодинокі випадки потрапляння бійців 3-ї окремої штурмової бригади в полон. За даними аналітиків DeepState, російські окупанти розстріляли шістьох полонених захисників на позиції Музей («Зеніт») в Авдіївці, які залишилися під час відходу українських військ.

За чотири місяці активної фази Авдіївської оборонної операції РФ втратила понад 47 тисяч окупантів і сотні танків.

Читайте також:

  • Військовий пояснив, чому ЗСУ вийшли з Авдіївки
  • Зеленський оцінив втрати ЗСУ в Авдіївці
  • Третя штурмова показала наслідки боїв за Авдіївку (відео)
  • Авдіївка в окупації. Путін вдарив вітальну телеграму